Λογοτεχνία - Ποίηση / Σινεμά ο Παράδεισος

Wuthering Heights, Emily Brontë (Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλυ Μπροντέ)


Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη  είναι από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα της κλασσικής λογοτεχνίας. Δύσκολο να μην ξέρετε αυτό ή την συγγραφέα του. Είναι από τις πιο γνωστές ιστορίες αγάπης-μίσους-εκδίκησης. Ο έρωτας της Catherine και του Heathcliff δεν είναι από αυτούς με happy end και τα γνωστά happily ever after… Η αρχή της εισαγωγής τα λέει όλα : ‘Wuthering Heights‘ is one of the greatest love stories in the English language. It is also one of the most brutal revenge narratives’. Δεν θα γράψω περισσότερες λεπτομέρειες αλλά θα σας προτρέψω να το διαβάσετε! Εγώ το διάβασα προσφάτως και επειδή έχει γυριστεί και σε ταινία έψαξα και βρήκα μία με πρωταγωνιστές την  Juliette Binoche και τον Ralph Fiennes (1992).

2 thoughts on “Wuthering Heights, Emily Brontë (Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλυ Μπροντέ)

  1. Πολύ καλό μυθιστόρημα αλλά και λυπηρό. Συνεχώς κάποιος αρρωσταίνει ή πεθαίνει.
    Την ταινία δεν την έχω δει αλλά το βιβλίο έχει πολύ καλή πένα, θυμίζει Hemingway.
    Είναι ενδιαφέρον πως η συγγραφέας δίνει την ιστορία μέσα από την περιγραφή ενός καλεσμένου στο σπίτι του Heathcliff.

    Αν σου αρέσει η Αγγλική λογοτεχνία Salerosa, προτείνω William Blake και Geoffrey Chaucer (The Canterbury Tales). Αλλά φυσικά θα τους ξέρεις ήδη αυτούς τους συγγραφείς.

    Επιπλέον, να τσεκάρεις οπωσδήποτε μια εξαιρετική έκδοση με τίτλο “The Norton Anthology of English Literature”, τα έχει όλα μέσα. Είναι πολύ δύσκολο να το βρεις όμως, ίσως μπορέσεις να το παραγγείλεις διαδικτυακά. Μπες στο site τους και τσέκαρέ το.

  2. Thanks @Infidel για τις προτάσεις σου! Τον Blake τον έχω ακούσει σίγουρα! Απλά αυτήν την περίοδο για να πω την αλήθεια διαβάζω περισσότερο ό,τι χρειάζεται για την σχολή μου και τις εργασίες γιατί δεν έχω περισσότερο χρόνο!! Θα τα έχω όμως σίγουρα υπόψη μου! Όσον αφορά αυτό που λες διαδικτυακά, νομίζω ότι τις περισσότερες φορές είναι σίγουρα η καλύτερη λύση για τέτοια βιβλία! Παραγγέλνω από amazon σε πολύ μικρότερο κόστος αλλά σε αγγλικές εκδόσεις, δυστυχώς ελληνικά δεν υπάρχουν και πολλά…

Share your comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s