Βιογραφίες / μονολογώ

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος


Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σήμερα τα ξημερώματα.Το γεγονός βέβαια δεν ξάφνιασε γιατί όλοι γνωρίζαμε για το πρόβλημα υγείας του.

Ο Αρχιεπίσκοπος για το βιβλίο της Ιστορίας


Και να μερικές πληροφορίες που βρήκα για εκείνον στην Βικιπαίδια για την ζωή του που ίσως δεν ξέρατε…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος (17 Ιανουαρίου, 1939 – 28 Ιανουαρίου, 2008) γεννήθηκε στη Ξάνθη και το κοσμικό του όνομα ήταν Χρήστος Παρασκευαΐδης.

Μαθήτευσε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Το 1962Νομικής και το 1967 το πτυχίο της Θεολογικής. Ήταν διδάκτωρ της Θεολογίας, πτυχιούχος της γαλλικής και αγγλικής γλώσσας, γνώστης δε της ιταλικής και γερμανικής γλώσσας. έλαβε το πτυχίο της

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1961 και πρεσβύτερος1965. Διετέλεσε επί 9 χρόνια ιεροκήρυκας και πνευματικός προϊστάμενος του Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσας) στο Παλαιό Φάληρο. Χρημάτισε επίσης γραμματέας και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επί αρχιεπισκοπίας ΙερωνύμουΣεραφείμ. το και

Το 1974 εξελέγη Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού. Έλαβε μέρος σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές στο εξωτερικό. Συνέγραψε πλήθος Θεολογικών και ηθικοπλαστικών κειμένων. Αρθρογράφησε στον εκκλησιαστικό τύπο και σε εφημερίδες. Το 1998 εξελέγη από την ιεραρχία Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Κι ασχολήθηκε και με άλλα πολλά.Δημιούργησε κέντρο αποτοξίνωσς,έφτιαξε κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες και άλλα πολλά.

Μακαρία η μνήμη του και ας πούμε ένα ευχαριστώ για ότι έκανε.

Share your comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: