Τεχνολογία

Μάχη προσφορών για το Internet


 

Πόλεμος προσφορών στα πακέτα του γρήγορου Ίντερνετ

 

Η είσοδος του ΟΤΕ και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο παιχνίδι αλλάζει το τοπίο

 

 

 

Τηλεόραση χωρίς τη χρήση εξωτερικής κεραίας και κινηματογραφικές ταινίες- ακόμα και πρώτης προβολής- στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν το βιντεοκλάμπ της γειτονιάς τους, μπορούν πλέον να έχουν στη διάθεσή τους οι χρήστες του γρήγορου Ίντερνετ (ΑDSL) μέσω των νέων τηλεπικοινωνιακών πακέτων!

 

Πρόκειται για τα πακέτα multi play και triple play, που κοστίζουν 35-40 ευρώ τον μήνα και μέσα από την ίδια τηλεφωνική γραμμή παρέχουν υπηρεσίες σταθερής-κινητής τηλεφωνίας, Ίντερνετ πολύ υψηλών ταχυτήτων και βίντεο-ψηφιακής τηλεόρασης!
Η εξάπλωση των νέων υπηρεσιών του γρήγορου Ίντερνετ και κυρίως του triple play αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα τη διείσδυση των συνδέσεων ΑDSL στον ελληνικό πληθυσμό, καθώς και τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών τηλεπικοινωνιών. Τον περασμένο μήνα οι συνδέσεις ΑDSL ήταν περίπου 800.000, ενώ ώς τα τέλη του χρόνου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο!
Ήδη, οι επιλογές των χρηστών σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ αυξάνονται συνεχώς καθώς στον χορό των προσφορών μπήκαν και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Ωφελημένοι από όλα αυτά είναι οι καταναλωτές που βλέπουν τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες τους να μειώνονται σημαντικά. Οι νέες υπηρεσίες του γρήγορου Ίντερνετ διατίθενται μέσα από την υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή. Οι συνδρομητές μπορούν να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό του τηλεφώνου τους χωρίς να πληρώνουν πάγιο στον ΟΤΕ και να παίρνουν έναν λογαριασμό για όλες τις υπηρεσίες. Ώς το τέλος του χρόνου, οι χρήστες που θα εγκαταλείψουν τον ΟΤΕ υπολογίζονται σε περίπου 250.000.
Σήμερα, οι χρήστες που ενδιαφέρονται για μια σύνδεση γρήγορου Ίντερνετ μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με τα πακέτα triple play των εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών παρόχων που προσφέρουν τηλέφωνο, Ίντερνετ και βίντεο-ΤV. Η απόκτηση μιας σύνδεσης ΑDSL μέσω του πακέτου triple play γίνεται περισσότερο ελκυστική για τον συνδρομητή, καθώς πάνω στην ίδια γραμμή αρχίζουν να παρέχονται περισσότερες υπηρεσίες. Μέχρι τώρα, ήταν διαθέσιμα στην αγορά πακέτα double play (τηλεφωνία, Ίντερνετ). «Πόλεμος». Πάντως, ο «πόλεμος» μεταξύ των εταιρειών δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στα πακέτα με τις συνδυασμένες υπηρεσίες. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να επεκταθεί και σε τομείς όπως είναι οι διεθνείς κλήσεις ή τα πακέτα με δωρεάν χρόνο ομιλίας για συγκεκριμένες κατηγορίες κλήσεων.
Σημειώνεται ότι ήδη σημαντικός αριθμός συνδρομητών δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την πρόσβαση στο Ίντερνετ παρά μόνο για φθηνή τηλεφωνία. Ένα πρώτο δείγμα αυτού του ανταγωνισμού είναι τα νέα προγράμματα του ΟΤΕ που άρχισαν ήδη να προσφέρονται από την περασμένη Τρίτη, μετά την υπό όρους έγκρισή τους από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών. Για παράδειγμα, τα πακέτα ΟΤΕ Τalk προσφέρουν απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις, είτε όλες τις ώρες της ημέρας είτε σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα είτε προς 1-3 αριθμούς. Επιπλέον, υπάρχουν και πακέτα με χρόνο ομιλίας για κλήσεις από σταθερό προς κινητό.
Τέτοια πακέτα προσφέρονται ήδη από ορισμένες εταιρείες, ενώ και η Vodafone προσφέρει φθηνές λύσεις μόνο για τηλεφωνικές κλήσεις (Vodafone Για το Σπίτι). Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να υπάρξουν και άλλες προτάσεις που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους για τα ελληνικά νοικοκυριά.
Το multi play. Τα πακέτα που συνδυάζουν δύο ή και περισσότερες υπηρεσίες, τα αποκαλούμενα και multi play, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην υπόλοιπη Ευρώπη εδώ και δύο χρόνια. Στη χώρα μας, έντονη κινητικότητα υπάρχει εδώ και περίπου έναν χρόνο, με τη διάθεση αρκετών πακέτων double play (σταθερή τηλεφωνία και Ίντερνετ) ενώ από τις αρχές του 2007 στα πακέτα αυτά άρχισαν να προστίθεται και οι υπηρεσίες τηλεόρασης και video (triple play).
Παράλληλα, η σύγκλιση σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υποχρεώνει τους παρόχους να στρέψουν την προσοχή τους και στον συνδυασμό αυτών των δύο υπηρεσιών. Η πρόσφατη διάθεση από τη Vodafone μιας υπηρεσίας που παρέχει σταθερό τηλεφωνικό αριθμό, αλλά λειτουργεί μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και μπορεί να συνδυαστεί τόσο με πρόσβαση στο Ίντερνετ όσο και με ένα πρόγραμμα συμβολαίου «κλασικής» κινητής τηλεφωνίας, οδηγεί και τους ανταγωνιστές της σε αυτό τον δρόμο.
Η αντεπίθεση του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εντός του Οκτωβρίου θα αρχίσει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών (ΟΤΕ Αll in Οne), παρέχοντας τη δυνατότητα στον συνδρομητή να έχει σε έναν λογαριασμό με σημαντική έκπτωση απεριόριστο γρήγορο Ίντερνετ (ώς 8 Μbps), απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο και συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας CosmΟΤΕ.
Αντίστοιχο πακέτο αναμένεται να παρουσιάσει και η Wind Ηellas σε συνεργασία με την Τellas, πιθανότατα στις 15 Οκτωβρίου, ενώ οι υπόλοιποι «παίκτες», που δεν είναι σε θέση να προσφέρουν κινητή τηλεφωνία, θα επιδιώξουν να κάνουν άλλες δελεαστικές προτάσεις προκειμένου να επιβιώσουν σε μία αγορά όπου οι τρεις «μεγάλοι» δείχνουν- τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- να έχουν το πάνω χέρι.

Πηγή Νέα Online

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

3 thoughts on “Μάχη προσφορών για το Internet

Share your comment :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s